top of page
dittyrke-illustration.png

Digitalt samtalsverktyg som matchar användarnas drivkrafter mot innehållet i jobben

Ett sätt att välja

Idag fattar ungdomar och arbetssökande beslut om sina studie- och yrkesval utifrån ett intresseperspektiv och med själva resan i fokus. Vi vill komplettera denna beslutsgrund med att synliggöra innehållet i yrkena och matcha dessa mot individens drivkrafter.

Matchningsproblematik och lågt sökintresse till våra samhällsbärande yrken är ett problem för Sveriges konkurrenskraft och välfärd. Vi måste ta ett gemensamt ansvar för framtidens attraktionsstyrning och kompetensförsörjning, och vi måste göra det tillsammans!


Syftet med dittyrke.se är att bidra till en förbättrad kompetensförsörjning genom att matcha användarens drivkrafter mot innehållet i jobben. Verktyget är till för studie- och yrkesvägledare, arbetsförmedlare samt föräldrar att ha som stöd i rådgivande samtal samt för eget användande av personer som söker information om sin framtid. dittyrke.se är en förstärkning och en förlängning av konceptet Arbetsmarknadskunskap. Vi når fler och vi gör det exponentiellt. Samtalet kan fortsätta under en längre tid och det flyttar in vid köksborden där besluten tas.

Hur funkar det?

3.png

Insamling av data

Vem vet mest om ett specifikt yrke? Personer som jobbar med det så klart. Vi samlar in en massa data från yrkesverksamma som vet vad de snackar om!

2.png

Algoritmen fixar

Utifrån svaren vi får in från yrkesverksamma får vi en normalfördelningskurva på respektive drivkraft, och för respektive yrke. Lugn, detta sköter algoritmerna, men med en varm hand säkerställer vi att allt ser rätt ut!

1.png

Drivkraftsmatchning

Användarna har en egen portal där de kan upptäcka arbetsmarknaden, och där deras drivkrafter matchas mot de yrkesverksammas svar på innehållet i jobbet.

Namnlös design (8)_edited_edited_edited.jpg

Matcha dina drivkrafter mot 411 olika yrken på arbetsmarknaden

Working at home

Beskriv innehållet i ditt jobb för tusentals ungdomar och arbetssökanden!

Jättebra verktyg! Jag kommer att använda det tillsammans med mina elever och tipsa deras föräldrar!

Studie & yrkesvägledare högstadiet

Vill du veta mer om det digitala verktyget? Hör av dig till mig!

_DSC0104.heic

David Lekholm Häggberg

david@competence.se

073 - 02 04 000

bottom of page